Cat Leader Classic (5kg)

Песокот за мачки Cat Leader Classic е направен од Attapulgite, односно високо апсорбентна глина која е со многу мала тежина, со својство да неутрализира мирис.

Со својата исклучително висока стапка на апсорбција и супериорна контрола врз мирисот, Cat Leader Classic трае подолго од останатите конвенционални песоци за мачки.