Fujitsu Rechargeable

Совршената батерија за уреди кои секојдневно ги користиме и бараат често полнење: бежични контролори за игрици, LED светилки, далечински управувачи…

Дозволува полнење и до 2100 пати. Повторното користење на истата батерија овозможува заштеда на пари и заштита на животната средина.

Направени за да траат – Конвенционалните батерии губат секојдневно од својата енергија, но не и Fujitsu. Нашите батерии ја зачувуваат својата енергија и 1 година по складирањето.

Пријател на околината – Батеријата е полнета на соларна енергија во моментот кога ја купувате.

Висока издржливост – Може да се користи и на екстремно ниски температури како -20 степени.

Присутни во AA2 и AAA2 пакувања.